Bild på alla vinnare

Grattis till Bri Stundon, Opus Bilprovning Järpen, Rent-a-Plagg och Lisa Tangen som under fredagen tilldelades varsitt pris på kommunfullmäktige.

Pristagarna uppmärksammades för goda insatser inom service, hållbarhet och nyföretagande. Läs mer om pristagarna här under.

Foto: Robert Henriksson

Stort grattis Bri Stundon, Åre kommuns vinnare av årets serviceperson i Guldstjärnan. God service och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Gott värdskap är en framtidsfråga för vårt län. Därför delar kommunerna i länet, Länsstyrelsen och Jämtland Härjedalen Turism ut priset Guldstjärnan.

 

Bri arbetar som kock och kreatör på B’s, en liten sushi- och asiatisk restaurang på Åregården. Bri kommer ursprungligen från Kanada men flyttade till Åre för 13 år sedan. Staden som Bri kommer från påminner mycket om Åre vilket har gjort det lätt för henne att känna sig hemma här. Utöver jobbet på B’s driver Bri och hennes sambo även matfestivalen Åre Gastronomy Week.

 

– Jag älskar god mat, inspirerande miljöer och härliga människor. Mitt arbete på B’s är både roligt och utmanande och mina kollegor är fantastiska, berättar Bri.

 

Utmärkelsen till motiveringen lyder: ”Alltid glad och service minded – allt det man vill uppleva vid en utekväll på restaurang. Bri gör att man känner sig hemma och välkommen på B’s och Åregården. Hon har ett sätt att leva upp till det Åre vi alla älskar och vill förmedla, att Åre är för alla och alla är lika värda. Bri är en person med många bollar i luften och hon levererar på alla plan, en tjej man vill lära av. Hennes energi vill man ha."

 

Bri berättar att hon blev väldigt rörd när hon fick veta att hon hade blivit utsedd till årets serviceperson. Hon tror att mycket i hennes personlighet kommer från hennes föräldrar och personerna i hennes närhet.

 

– Farsan är orädd och äventyrsfylld medan morsan är vis och väldigt mån om att folk ska må bra. I vår familj älskar vi dessutom att skratta – både hårt och högt. Det är omöjligt att göra saker själv, så tack till alla härliga människor omkring mig för att jag har blivit som jag är och att jag får möjligheten att göra det jag gör, avslutar Bri.

Foto: Rasmus Persson

 

Stort grattis Opus Bilprovning Järpen, Åre kommuns vinnare av årets serviceföretag i Guldstjärnan. God service och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Gott värdskap är en framtidsfråga för vårt län. Därför delar kommunerna i länet, Länsstyrelsen och Jämtland Härjedalen Turism ut priset Guldstjärnan.

 

Opus Bilprovning är ett globalt svenskägt företag som arbetar främst med besiktning och fordonskontroller på lätta och tunga fordon för att främja trafiksäkerheten och miljön. Opus Bilprovning har funnits i Järpen sedan 2013, men det har pågått bilbesiktningar på samma plats ända sedan 1973.

 

Motiveringen till utmärkelsen lyder: ”Alltid högsta service, vänligt bemötande och proffs ut i fingerspetsarna. När det är långa köer öppnar de upp för besiktning på kvällar och helger."

 

– Vårt arbete är både intressant och givande. Vi strävar alltid efter att kunderna ska känna sig välkomna. Vi har som mål att i bästa mån lösa deras behov och önskemål även om det är mycket bokat, säger stationschef Johan Persson.

Foto: Darren Hamlin

 

Rent-a-Plagg startades 2014 av Emelie och Magnus Sellberg. De fick idén när de stod i skidliften och kollade vad folk hade på sig. En del hade slitna och inte så funktionella kläder, andra hade väldigt dyra kläder som kanske inte används så många gånger under ett år för att sedan bytas ut nästa säsong. När man åker på skidsemester hyr man till exempel boende, skidutrustning och ibland till och med kock, så varför skulle man inte kunna hyra kläder? Utifrån de tankarna startade de Rent-a-Plagg där kan du hyra allt från kompletta skidkläder till friluftsutrustning som tält, ryggsäck, sovsäck, kängor och långfärdsskridskor. De har just flyttat till nya lokaler i Johnssonhuset på Årevägen 75 i Åre.

Emelie och Magnus vill genom sitt företag jobba för att göra textilbranschen mer hållbar och cirkulär. Det kan till exempel handla om att se till att materialet från gamla produkter inte slängs utan istället återanvänds i nya produkter.

– Det är alltid roligt att bli uppmärksammad med ett pris och kanske leder det till att fler i närområdet upptäcker oss. Det finns säkert många som har kompisar, släkt och vänner som kommer upp och hälsar på som är i behov av att hyra kläder eller annan utrustning.

 

Rent-a-Plagg är även finalister i kategorin Årets hållbara företag i Guldgalan 2019.

Foto: Privat

 

Lisa driver Spiragården Åre i Undersåker, en kursgård och mötesplats för olika må-bra-aktiviteter för både kropp och själ. Till våren öppnas även ett café på Spiragården. I den stämningsfulla kurslokalen erbjuds varje vecka olika typer av yoga och meditation som några av bygdens småföretagare inom hälsa leder. Lisa arrangerar föreläsningar, retreater och kurser inom hälsa och personlig utveckling där hon tar in lärare från hela Sverige och även Indien.

 

I grunden är Lisa beteendevetare men hon är också utbildad massör och psykopraktor. En psykopraktor kombinerar kroppsterapi och samtal i en behandling. En terapiform med en helhetssyn på människan där man bland annat behandlar emotionella besvär, stress och trauman.

 

– Det känns väldigt roligt och bekräftande att få priset som årets nyföretagare. Min drivkraft och det jag brinner för är en önskan om en bättre och mer kärleksfull värld. För att förändra världen behöver vi börja med oss själva och bli mer medvetna om våra beteenden och känslor och var de kommer ifrån. Att vara i balans och hitta sig själv öppnar upp för mer glädje i livet, avslutar Lisa.