Nu är det klart att Sara Schelin blir ny kommundirektör i Åre kommun. Sara kommer närmast från en tjänst som kommunchef i Köpings kommun och vd för Köpings kommunkoncern.

Sara har en lång chefserfarenhet inom privat och offentlig sektor och har innan uppdraget i Köping även varit förvaltningschef för vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna kommun och även haft en ledande chefsroll inom Västerås stads äldreomsorg.

– För mig blir det viktigt att tillsammans fortsätta den fina utveckling av hela Åre kommun som pågår. Vi kommer behöva vara framåtlutade för att göra utmaningar till möjligheter och möta samhällsomvandlingen, säger Sara Schelin.

Kommunstyrelsens ordförande, Martine Eng (S) är nöjd över att ha rekryterat Sara Schelin som ny kommundirektör i Åre kommun:

– Jag som kommunstyrelsens ordförande, tillsammans med övriga politiska ledningen, är jätteglada över att få välkomna Sara Schelin med sin erfarenhet, kompetens och ledarstil som kommundirektör i Åre kommun. Vi ser fram emot att tillsammans leda Åre kommun in i framtiden, och jobba för att vi bland annat kan se till att alla barn får tillgång till en trygg och utvecklande förskola inom rimligt avstånd från hemmet. Vi önskar Sara varmt välkommen till Åre kommun.

Börjar i juni

Sara tillträder som ny kommundirektör i juni och är förväntansfull inför det nya arbetet och flytten till Åre kommun.

– Det här känns verkligen som ett kittlande, utmanande och roligt jobb! För mig är Åre kommun en magisk plats som både ger mig energi och lugn. Jag har spenderat mycket tid i Ottsjö med min familj och har många fina minnen och upplevelser därifrån. Det känns som en ynnest att nu få möjligheten att bo och verka i kommunen, säger Sara avslutningsvis.