Foto: Psykisk hälsa

Vår populära kurs Första hjälpen till psykisk hälsa (MHFA) har fortfarande några platser kvar. Passa på att boka in dig.

2 juni + 9 juni. Kursen är fördelad på 2 tillfällen (fysisk träff) .
16 juni + 23 juni + 30 juni + 7 juli. Kursen är fördelad på 4 tillfällen (digital träff).

Läs mer och anmäl dig till kursen här.

Den digitala kursen genomförs under fyra halvdagar och den fysisk kursen under två heldagar. Du lär dig hur du som medmänniska kan agera och bemöta personer med olika psykiska tillstånd. Syftet med kursen är att skapa trygghet i både bedömning och bemötande av personer som mår psykiskt dåligt. Du får grundläggande kunskaper om vanliga psykiska sjukdomar, symtom och möjliga behandlingar, samt får en handlingsplan att följa för att kunna ge bästa möjliga stöd i väntan på professionell hjälp.

Kursen kan ses som en motsvarighet till den somatiska första hjälpen L-ABC och riktar sig till alla, oavsett om du jobbar med människovårdande yrken eller inte.

Efter avslutad utbildning får du ett intyg från Karolinska institutet.

Om du påbörjat din kurs och av någon anledning inte kunnat delta på samtliga block och du gärna vill slutföra hela kursen - välkommen att kontakta oss för ytterligare information.

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 073-053 41 52.

Psykisk ohälsa är ett folkhälsoproblem som drabbar de flesta av oss någon gång i livet. Det kan finnas i den egna familjen, på arbetsplatsen, i förening - en etc. Vi erbjuder dessa kurser bland annat för att lära dig hur du bäst kan stötta och uppmuntra en drabbad person och vart du kan få professionell hjälp. Spridningen av kursen har som mål att öka kunskapen och minska fördomar kring psykisk ohälsa. En så tidig hjälp som möjligt främjar tillfrisknande och en kortare återhämtningsperiod. Tack vare stöd ur Åre kommuns sociala investeringsfond kan vi erbjuda alla medborgare och anställda i Åre kommun en utbildning i Första hjälpen till psykisk hälsa (Mental Health First Aid, MHFA).