Foto: Psykisk hälsa

Psykisk ohälsa är ett folkhälsoproblem som drabbar de flesta av oss någon gång i livet. Tack vare stöd ur Åre kommuns sociala investeringsfond kan vi erbjuda alla medborgare och anställda i Åre kommun en utbildning i Första hjälpen till psykisk hälsa (Mental Health First Aid, MHFA).

Anmäl dig här
Utbildningen hålls helt digitalt.

Under fyra halvdagar lär du dig hur du som medmänniska kan agera och bemöta personer med olika psykiska tillstånd. Syftet med kursen är att skapa en trygghet i både bedömning och bemötande av personer som mår psykiskt dåligt. Du får grundläggande kunskaper om vanliga psykiska sjukdomar, symtom och möjliga behandlingar, samt får en handlingsplan att följa för att kunna ge bästa möjliga stöd i väntan på professionell hjälp.

Fokus i programmet är handlingsplan/åtgärdsplan. Kursen kan ses som en motsvarighet till L-ABC och riktar sig till alla, oavsett om du jobbar med människovårdande yrken eller inte. Efter avslutad utbildning får du ett intyg från Karolinska institutet.

Om du påbörjat din kurs och av någon anledningen inte kunnat delta på samtliga block och du gärna vill slutföra hela kursen - välkommen att kontakta oss för ytterligare information.

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 073-053 41 52