För att få arrangera evenemang krävs det ofta en hel del tillstånd. Som ett led i arbetet med att förenkla för evenemangsarrangörer krävs inte längre tidsbegränsat bygglov om evenemanget uppfyller vissa kriterier.

Lättnaderna i pandemirestriktionerna gör att vi återigen kan se fram emot att få delta i och besöka evenemang runt om i kommunen. Åre Bike Festival, Storsjötrollingen, Fjällmaraton och Spektakel i Edsåsdalen är några av de evenemang som genomförs under sommaren.

I arbetet med att förenkla för evenemangsarrangörer såg vi bland annat över bygglovsprocessen kring tidsbegränsade bygglov under förra året och genomförde vissa förändringar. Framöver behöver evenemangsarrangörer inte längre ansöka om tidsbegränsat bygglov för byggnader och konstruktioner som avses uppföras och användas under ett evenemang i Åre kommun om:

  • Åtgärden inte överstiger fyra veckor
  • Åtgärden är av tillfällig karaktär och tillgodoser ett tillfälligt behov
  • Platsen där byggnaden/konstruktionen placeras kan återställas
  • Åtgärden är kopplad till ett evenemang som följer Åre kommuns evenemangspolicy

Åtgärden kan fortfarande kräva tillstånd från miljöavdelningen, polisen, räddningstjänsten och fastighetsägaren.

Läs mer om att arrangera evenemang i Åre kommun

Har du frågor kan du alltid ringa eller mejla vår näringslivssamordnare och evenemangslots Therese Nordfeldt på telefon 0647-167 37 eller e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..