Pollex AB kommer under maj att utföra renspolning av vattenledningsnätet i Åre på uppdrag av Åre kommun. Syftet med denna spolning är att förbättra vattenkvaliteten och förebygga de problem med missfärgat vatten som förekommit inom vissa områden.

Den metod som kommer att användas innebär att luft och vatten leds in och ut i ledningssträckan via brand- eller spolposter. Det luftblandade vattnet avskiljer avlagringarna (järn, mangan) i röret.

Påverkan hos kunder

Servisledningar till fastigheter i området kan få missfärgat vatten i samband med spolningarna. Missfärgning kan även uppstå utanför det område där spolning pågår. Missfärgningen är inte farlig, men du ska inte dricka eller använda starkt missfärgat vatten till matlagning. Det är viktigt att du låter vattnet spola kraftigt i kallvattenkranen efter avslutat arbete för att få ut luft och missfärgning. Spola inte i toalettstolen förrän samtliga kranar är renspolade eftersom det kan leda till igensättning av filter och ventiler.

Problem med missfärgat vatten kan förekomma även utanför det område där spolning pågår.

När och var?

Arbetet beräknas påbörjas i mitten av maj och slutföras i slutet av maj. Luft- och vattenspolningen delas upp i etapper. De kunder som berörs kommer att få information via sms/mejl samt via are.se. För vissa kunder kan vi behöva spola vid fler än ett tillfälle. I dessa fall får du information om avstängning vid fler än ett tillfälle.

Vi ber om överseende med de olägenheter som renspolningen medför för dig. Vi hoppas att du har förståelse för de åtgärder som utförs eftersom vår målsättning är att du ska få ett stabilt och bra vatten i dina vattenkranar.

  • Ett vattensläp kommer stå uppställt på Vik reningsverk från kl 10.00 varje dag under perioden.

Kontakt

Har du frågor kan du höra av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ringa 0647-161 00.