mobiltelefon

Rådande pandemi har förändrat världen på många sätt. Vi har tvingats in i en digital vardag där vi inte bara bokar läkarbesök och handlar via nätet. Många arbetar hemifrån på heltid och träffar nära och kära via en skärm. Behovet av att kunna koppla upp sig har kanske aldrig varit viktigare.

I många delar av Region Jämtland Härjedalen byggs och planeras det för framtidens infrastruktur. Nya stöd delas också ut av Post- och telestyrelsen för att främja fiberutbyggnaden. Du som medborgare eller näringsidkare har en viktig roll i detta.

Anslutningsgraden på landsbygden är låg. I vissa fall blir områden helt utan fibernät då allt för få väljer att ansluta sig. Till dig som ännu inte bestämt dig eller tvekar:

  • Se fiberinstallationen som en investering för framtiden. Där fiber, precis som el, kommer att vara en nödvändig del.
  • Värdet på din bostad/fastighet kan påverkas om det inte finns möjlighet till en stabil uppkoppling.
  • Tänk på att det kan bli dyrare och ta väldigt lång tid om du inte ansluter dig när nätet byggs ut.
  • Fler och fler tjänster i vårt samhälle blir digitala, se till att du kan ta del av dessa!

Kontakt

Välkommen att kontakta oss med frågor gällande bredbandsutbyggnaden. Hör av dig till bredbandssamordnare Cecilia Wallén: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mer information

På are.se/byggabo/bredband hittar du information om vilka fiberleverantörer vi har i kommunen och hur du kommer i kontakt med dem samt en film som förklarar varför bredband är så viktigt.