fiber internet uppkoppling

Idag finns det flera olika sätt att surfa och koppla upp sig i Åre kommun. Här presenterar vi några aktuella alternativ.

Fiber är alltjämt den mest stabila bredbandsuppkopplingen – framtidssäker och med hög överföringshastighet. Via fiber kan du få till exempel bredband, TV och telefoni. Oftast är det en engångskostnad att dra fram fiberkabel till huset, därefter tillkommer en abonnemangskostnad för de tjänster du önskar. IP Only, Telia, Stamgärde fiberförening och Kallbygdens fiberförening erbjuder fiber i vår kommun.

Fast bredband via mobilnätet, eller Fixed Wireless Access (FWA), är en relativt ny teknik här i Sverige. Det handlar om en fast anslutning till 4G-nätet. FWA är ett bra alternativ till fiber för platser dit fibern ännu inte nått. Fast bredband via mobilnätet är en kombination av det bästa från en mobil anslutning och en fast anslutning. Telia erbjuder FWA i vår kommun.

Hastigheten med FWA ligger på mellan 30-100 Mbit/s, obegränsad surf ingår. FWA installeras av en Telia-tekniker på och i ditt hus. Installationen sker till en engångskostnad, därefter tillkommer en abonnemangskostnad. 

Mer information
Läs mer om Telias FWA-kampanj
Delta på ett digitalt Facebook-möte den 12 november, kl. 19.00

Kontakt
Kontakta Telias samarbetsparter Navizma: 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 072-45 30 404

Mobilt bredband kan du bära med dig i form av ett sim-kort. Det är ett flexibelt sätt att surfa i mobilen, läsplattan eller datorn. Abonnemanget för det mobila bredbandet avgör hur mycket surf som ingår. Ingen installation tillkommer som för fiber eller FWA. Hastigheten beror på platsen du befinner dig samt hur många som använder nätet samtidigt som du. Det finns många operatörer att välja på, kontrollera noga deras respektive täckningskartor innan du bestämmer vilken operatör du väljer.

Mer information

Läs mer om nyttan med bredband

Har du frågor, kontakta bredbandssamordnare Cecila Wallén:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.