invigning jumpyard

Den 8 oktober invigdes den nya aktivitetshallen i Åre. Arbetet med den nya hallen har pågått sedan förra hösten och nu är den äntligen klar och fylld med trampoliner, foampits och klätterväggar.

Åre kommuns kommunchef Kaj Söder och kommunstyrelsens ordförande Daniel Danielsson (C) var på plats när den nya aktivitetshallen invigdes. På bilden syns också representanter från Jämtkraft och Region Jämtland Härjedalen som också bidragit till etableringen.

– I många år har det jobbats med att få till en aktivitetshall i Åre. Att vi nu äntligen har en hall på plats är något som verkligen stärker Åres arbete med att bli en året-runt-destination. Det blir också ett mervärde för oss som bor i kommunen, säger Daniel Danielsson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Den nya aktivitetshallen ligger i centrala Åre, vid bron över till Holiday Club. Bolaget JumpYard kommer att driva hallen och lördagen den 10 oktober öppnar man för allmänheten. 

Åre kommun har sålt marken där den nya hallen står samt skrivit ett finansieringsavtal och ett nyttjanderättsavtal till förmån för Åre kommuns invånare. När verksamheten är igång på allvar kommer personer som är folkbokförda i Åre kommun endast betala halva inträdesavgiften till anläggningen.