logotyp guldstjärnan 2022

Stort grattis till Agdas kafé i Mattmar samt Denise Asp, verksamhetsledare på Mekka och Ung Fritid i Åre kommun, som blivit framröstade till Årets serviceföretag respektive Årets serviceperson i Guldstjärnan 2022.

Totalt deltog 1 457 personer i årets omröstning och i slutändan var det Agdas kafé i Mattmar samt Denise Asp, verksamhetsledare på Mekka och Ung Fritid i Åre kommun som kunde koras till årets vinnare.

I samband med Framtidsfrukosten för kommunens företagare den 18 november uppmärksammades årets vinnare av Guldstjärnan där de uppvaktades med blommor och diplom. Vinnarna i Åre kommun kommer även att representera kommunen i en länsfinal som går av stapeln i januari 2023.

Resultat i omröstningen

Totalt deltog 1 457 personer i omröstningen av Guldstjärnan 2022. Bland de nominerade kandidaterna fördelades rösterna på följande sätt i respektive kategori.


Årets serviceföretag

Totalt röstade 1 233 personer i denna kategori.

Agdas kafé i Mattmar 439 röster
Ica Nära Ottsjö-Bua i Ottsjö 286 röster
Fjällsport i Duved 210 röster
STP Restauranger AB,
företaget bakom Broken, Åregården,
Vinbaren och Timmerstugan i Åre
152 röster
Wangeskog Hyrcenter i Undersåker 146 röster

Klicka på diagrammet för att förstora det.


Årets serviceperson

Totalt röstade 1 040 personer i denna kategori.

Denise Asp,
verksamhetsledare på Mekka och
Ung Fritid i Åre kommun
326 röster
Fredrik ”Lunkan” Lundkvist,
klassmentor på Racklöfska skolan i Järpen
261 röster
Aziz Walai,
ägare Stekhuset i Järpen
210 röster
Lia Eklöv,
frisör på Hårlianen i Slagsån
142 röster
Sandra Petersson Brunius,
butikschef på Kicks i Åre
101 röster

Klicka på diagrammet för att förstora det.


Vad är Guldstjärnan?

Gott värdskap och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Gott värdskap och vänligt bemötande är en framtidsfråga för Jämtland Härjedalen och därför delar kommunerna i länet, Länsstyrelsen i Jämtlands län och Jämtland Härjedalen Turism ut priset Guldstjärnan.

Vinnarna i omröstningen i Åre kommun går sedan vidare till en länsfinal i januari 2023 där även Årets serviceföretag och Årets serviceperson i Jämtland Härjedalen utses.

Tidigare vinnare i Åre kommun har bland annat varit Opus Bilprovning Järpen och ICA Karl Ors Bua i Hallen, som till och med vann länsfinalen 2020. Årets serviceperson har bland annat gått till Jonathan Mattiasson och Åsa Andersson. Läs mer om pristagarna 2021 »