NAV

Vad är Åre kommuns nya mötesplats?

På Norra vägen 28 i Järpen ligger kommunens nya mötesplats. Kalla det aktivitetshus eller ett folkets hus. Det är vår mötesplats och hit är alla välkomna.

Mötesplatsen är en satsning för att skapa möjlighet till gemenskap, aktivitet och sysselsättning tillsammans med besökarna. Här finns bland annat kök, lugnt rum, konferensanläggning och bibliotekshörna. På mötesplatsen kan du läsa böcker, tidningar och ta en kopp kaffe. Ta dig tid för vila, se på tv eller delta i aktiviteter som arrangeras.

Öppettider: Måndag—fredag kl.10.00—15.00 (Vissa aktiviteter sker efter ordinarie öppettider)

 

Aktivitetschema vecka 15

Måndag 10 april

13:00-15:00 Allt om jobb: Rekryteringsträff. Åre kommun behöver rekrytera personal inom många olika yrkesområden. Inför sommaren finns störst behov av personal inom: vård, måltid och lokalvård. Ingen föranmälan behövs. Ta med CV och personligt brev.

Tisdag 11 april

10.30-12.00 Hjälp Marie att göra påskfint i lokalerna. Marie gör "påskägg" av garn och tapetlim. Var med och hjälp till, tyck till och dekorera lokalerna.

13:00-15:00 Studiecirkel "Bedrägerier mot äldre". PRO arrangerar studiecirkel om säkerhet i vardagen och bedrägerier mot äldre. Gång 2 av 3.

Onsdag 12 april

13:00-14,30 Sång för alla! Kom och sjung tillsammans med andra. Ledare, Mia Kempff. Läs mer på www.sv.se/jamtland

Skärtorsdagen har Norra vägen stängt.

 

Aktivitetsschema vecka 16

Måndag 17 april
Annandag påsk, stängt på Norra vägen.

Tisdag 18 april
13:00-15:00 Påsklovs-thé och kaffe. Vi bjuder på nyttig banan-havrekaka.

Onsdag 19 april
10.30-12.00 Onsdagsmys på Norra vägen. Vi pusslar och handarbetar, ta med eget handarbete. På TV’n spelar vi lugn musik.

 

Torsdag 20 april
10.00-12.00 Filmvisning med Marie och Linn på Norra vägen. 
Vi ser första programmet i serien ”Naken”(30 minuter långt), där tre personer blir av med allt de äger inklusive kläder och sedan får tillbaka en sak per dag. Frågor som - ”behöver vi alla våra saker”? Och ”vad gör vi när vi inte har telefo- ner och/eller TV att titta på, hänga vid?

 

Med reservation för ändringar
Varmt välkommen

 

Aktivitetsschema som pdf:

pdf Aktivitetsschema v 15
(258 KB)
pdf Aktivitetsschema v.16 (326 KB)pdf
(258 KB)

Med dina idéer planerar vi veckorna på mötesplatsen

Vi vill skapa verksamhet tillsammans med dig. Tipsa gärna oss som jobbar på mötesplatsen, om vad du tycker är roligt och intressant. Du kan alltid lämna dina önskemål i mötesplatsens förslagsbox som finns i lokalen.

Är din förening eller ditt förbund intresserade av mötesplatsen?

Varmt välkommen att kontakta Marie. Kontaktuppgifter finns under rubriken "Kontakt".