Kommunkort

Kommunkortet är ett lånekort kombinerat med förmånskort för alla som är folkbokförda i Åre kommun. Kortet ger kommuninnevånare förmåner hos olika företag och fungerar dessutom som lånekort på Årebiblioteken.

Syftet med Åre kommunkort är att det skall finnas extra värden när man är folkbokförd i kommunen. Du kan ansöka om kommunkort på något av våra bibliotek.

Läs om de förmåner kommunkortet ger dig.

Lånekort

Med ett vanligt lånekort tar du del av all den service som finns på våra bibliotek. Du behöver inte vara folkbokförd i Åre kommun för att få ett lånekort hos oss. Kom till något av våra bibliotek så hjälper vi dig eller ansök via länken nedan.

Ansök om lånekort.

Körkort som lånekort

Nu kan du även använda ditt körkort som lånekort. För att aktivera ditt körkort som lånekort behöver du komma till något av våra bibliotek så hjälper vi dig.

För dig som är tillfällig gäst eller kanske jobbar säsong i kommunen är det väldigt praktiskt att registrera sitt körkort som ditt enda lånekort, så slipper du ett extra plastkort i plånboken.

Tyvärr kan du inte låna e-böcker eller använda våra databaser då leverantörerna av dessa tjänster använder sig av vår lånekortsserie för att identifiera vilket bibliotek som vill komma åt tjänsten. Vill du låna e-böcker och använda databaser så gör vi ett vanligt lånekort till dig.