Bild på en man som står på ett berg

Klimatsmarta familjer i Åre kommun är ett projekt som syftar till att inspirera fler människor att leva mer klimatsmart genom att konkret visa hur det går att skapa livsstilsförändringar på individnivå. Det sker genom att sex familjer och personer har valts ut för att representera och kommunikativt attrahera olika livsstilar eller livsmiljöer i Åre kommun. 

Vi har valt familjer och personer med geografisk spridning i kommunen och som har kommit olika långt gällande kunskap om klimatfrågorna. Vissa har inte påbörjat resan mot en mer hållbar livsstil, men vill gärna göra det. Andra gör redan idag relativt klimatsmarta val. Projektet är upplagt utifrån sju olika teman. Dessa är mat och vatten, resor och transporter, energi och klimat, investeringar, aktier, fonder och pension, bo och byggande, attityder och beteenden samt konsumtion. ​

Vi kommer att genomföra sju öppna workshops med inspiratörer och föregångare inom de olika temana samt också spela in filmer och göra inlägg i sociala medier. Följ projektet på Åre kommuns Facebooksida och på Instagram under hashtagen #klimatsmartåre. För mer information – mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..