Under många år har Aktuell Hållbarhet rankat landets kommuner genom att samla in och summera data och parametrar som mäter aktivitet och ambition på miljöområdet. I 2018 års ranking placerar sig Åre kommun på förstaplats i länet och klättrar därmed 39 placeringar jämfört med 2017.

Rankingen baseras på 24 frågor som bland annat handlar om kommunernas övergripande miljö- och hållbarhetsarbete, transporter, livsmedel och naturvård. I 2018 års ranking gör Åre kommun ett rejält lyft framåt genom att klättra från plats 201 till 162 bland landets 290 kommuner.

Vi vill att hållbarhetsarbetet ska gro underifrån och att kommunen som organisation gör ett ställningstagande för hur vi ska agera i de här frågorna" säger Maria Eriksson, hållbarhetsstrateg i Åre kommun.

Vår hållbarhetsstatregi, som antogs i februari, är en bidragande orsak till att vi har lyft oss i årets ranking. Årets placering är fortfarande blygsam, men det är ett tecken på att det går åt rätt håll" säger Katrin Wissing (MP), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Åre kommun.

För mer information:

Maria Eriksson
Hållbarhetsstrateg
0647-161 42
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.