Som vi tidigare informerat om under förra året har det funnits planer på att gymnasieskolan ska gå med i Jämtlands gymnasieförbund. Förbundets ägs idag av fyra kommuner; Krokom, Bräcke, Ragunda och Östersund. 

Den 26 januari fattade kommunfullmäktige beslut om att Åre gymnasieskola ska gå med i Jämtlands gymnasieförbund. I nästa steg måste förbundets nuvarande medlemskommuner fatta ett beslut om att ingå ett nytt avtal med Åre kommun. Under mars månad kommer vi ha en dialog med förbundet för att förhandla serviceavtal, till exempel om lokalhyror. Avtalsprocessen pågår fram till sista mars. Efter det återkommer vi med mer information. 

Syftet med inträdet är

  • ge kommunens elever större valfrihet att söka gymnasieutbildning inom länet på lika villkor
  • ge våra elever möjlighet till lärlingsutbildning
  • att få större inflytande över den utbildning som en stor del av Åre kommuns gymnasieelever redan har valt (under 2015/2016 studerade 124 av kommunens ca 300 gymnasieungdomar i någon av Jämtlands gymnasieförbunds skolor)
  • ge personalen ökad möjlighet till kompetensutveckling och erfarenhetsutbyten 
  • få större kraft att marknadsföra våra utbildningar.

Har du frågor kontakta oss på tel. 0647-162 20 eller mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Här kan du läsa mer om Jämtlands gymnasium