Guldstjärnan 2018

God service och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Gott värdskap är en framtidsfråga för vårt län. Därför delar kommunerna i länet, Länsstyrelsen och Jämtland Härjedalen Turism ut priset Guldstjärnan.

Tävlingen är nu avslutad. Vinnarna i Åre kommun presenteras vid Åredagen den 19 oktober på Copperhill Mountain Lodge. Klicka här för att läsa mer om Åredagen.

Nominerade till årets serviceföretag


Gårdsgalleri Anna Cronheden
"Anna målar konst som får hjärtat att le och ger service på samma glada sätt till alla som besöker hennes fina gårdsgalleri. Mer konst och kultur till Åredalen med motiv hämtade från närområdet!"

Hälsocentralen Järpen
"Personalen ger alltid allt de kan även när väntrummet är fullt av vårdsökande. De är vänliga, positiva, hjälpsamma och professionella i alla situationer. Aldrig går man ut genom entrén efter ett besök och är besviken. Det är en fröjd att Järpen har dessa hängivna personer inom vården i princip runt hörnet, och att denna fantastiska samhällsservice fungerar oavsett om det handlar om en sticka i fingret eller att bli hämtad av ambulans."

Igloo Åre
"På Igloo Åre möts alla kunder av genuint gott värdskap. Håkan och Katarina utstrålar omtanke och glädje mot alla sina kunder, oavsett om kunden är en frusen australiensare som ska övernatta i igloo för första gången någonsin, ett brudpar med önskemål om en vigsel utöver det vanliga eller en slalomåkare som är hungrig på nygräddade våfflor. På Igloo Åre är inget omöjligt, här finns varma kläder och skor att låna för ovana gäster, laddställ för hungriga mobiler och mycket mer."

Nominerade till årets serviceperson


Karine Hallstensson
"Karines enorma engagemang inom allt på hembygdsgården i Åre! Karine ger ett underbart mottagande vid besöket och har ett enormt engagemang i Åre, både nutid och dåtid. På ett levande sätt berättar hon om bygden och efterfrågar om hon kan göra något för att besöket i Åre ska bli underbart. Karine är guld värd."

Tobias Reimbertsson
"Som nyinflyttad i bygden är man rätt objektiv. Att inte känna en kotte, att inte ha någon att ens säga hej till, inte ens sådär ytligt när man är ute bland folk är rätt tufft. Att då handla på Ica Åre, att bli betjänad av Tobias i kassan var en riktig höjdare. Han får en att känna sig så oerhört välkommen. Så där genuint och ärligt. "Hej och välkommen till min kassa, vad himla kul att just DU är här". Han ger ett uppriktigt sken av att han gillar sitt jobb, han tar sig tid för varje person som strömmar igenom hans kassa och samtidigt är han proffsig och effektiv. Han är en glädjespridare som får den mest nyinflyttade (ensamma) arma krake att hemskt gärna gå till Ica Åre och handla. För, står Tobias i kassan kan man få tanka sig lite social positiv energi. Tobias är en oerhört positiv profil för Åre och står för ett genuint värdskap. Om det så bara är i någon minut medan man passerar kassan så bär man ändå med sig den positiva energin han gav betydligt längre. Han är helt klart värd guldstjärnan!"

Hannah Jonsson
"Hannah driver ett enmansföretag som årligen tar emot 100-tals gäster. Med sina 15 hästar och enorma kunskap inom såväl produkten som bemötandet mot gäster, skapar hon en oförglömlig upplevelse på Åreskutans baksida."