ÅSS

Åre kommun är en av medarrangörerna och sponsorerna av Åre Sustainability Summit (ÅSS) som i år har temat människans basbehov, det vill säga hur vi äter, klär oss och bor. Arrangemanget pågår 22-23 september på Holiday club.

I år är det 15 år sedan Åre kommun undertecknade Earth charter. Earth charter initierades ursprungligen av Sovietunionens tidigare president Michail Gorbatjov men idag är Earth charter en global rörelse som engagerar både organisationer och privatpersoner. Earth charter är en deklaration som består av fem grundläggande etiska principer vars syfte är att ställa om till ett mer hållbart, rättvist och fredligt samhälle.

Åre kommun har som enda kommunen i Sverige skrivit under Earth charter. Det vill vi uppmärksamma och därför samarbetar kommunen och Gröna korset (Green cross Sweden) kring ett antal programpunkter på ÅSS. ÅSS invigs av Katrin Wissing, ordförande samhällsbyggnadsnämnden, och Tonia Moya från Gröna korset. Roger Pontare och Ebbot Lundberg (från the Soundtrack of our lives) kommer att uppträda.

För mer information om ÅSS, gå in på www.aresustainabilitysummit.se

Läs mer om pdf Earth charter (105 KB)