Lika villkor

Under maj månad har vi en kampanj som heter LIKA VILLKOR! Den är en del i Åre kommuns arbete med folkhälsa. Folkhälsa handlar om så mycket mer än äpplen och motion. Det är allt från trygga uppväxtmiljöer, utbildning och arbete, till en bra fritid, delaktighet och inflytande i samhället.

Folkhälsa handlar bland annat om hur befolkningen mår och hur hälsan utvecklas över tid. Samhället kan på olika sätt skapa förutsättningar för en god hälsa.

Du kanske har lagt märke till vår kampanj; påståenden som faktiskt grundar sig på hur det ser ut med hälsan i Åre och Jämtland. Visste du till exempel att utbildningsnivån är särskilt låg i Jämtland eller att Åre kommun ligger i klamydia-toppen?

Med kampanjen vill vi…

  • Att alla ska må så bra som det är möjligt i vår kommun.
  • Veta vad du och andra som bor här tycker är viktigast för att må bra där ni bor.

Informationen som vi får från er kommer tillsammans med rapporter, statistik och forskning ligga till grund för den nya folkhälsostrategin för Åre kommun. Dina åsikter har betydelse.

Vi kommer besöka föreningar och göra popups (besök) på olika platser i kommunen och självklart finns vi på are.se och Facebook. Så håll utkik efter oss, rätt var det är står vi i din mataffär!
Du kan också nå oss och följa oss via Instagram @likavillkoråre, eller skriva direkt till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.