Tekniska avdelningen ansvarar för tömningen av enskilda avloppsanläggningar. Slamtömning för hushåll sker vanligen en gång per år efter en planerad turlista.

Vår entreprenör Avloppsservice AB kommer att starta årets slamtömningssäsong den 13 maj. De börjar med zon 6, det vill säga Hallen - kommungränsen.

Här är saker du bör tänka på innan tömning.

Fastighetsägaren ska se till att inga hinder finns på brunnslocket, runt slamanläggningen eller på och kring tömningsvägen. Röj undan högt gräs, brännässlor, hängande grenar från buskar och träd i ett generöst område runt brunnen så att arbetsmiljön blir god för chauffören.

 

Observera att chauffören ska kunna komma åt brunnen från flera håll.

Vägen ska hålls fri från hängande grenar. Ta bort vegetation som växer in från sidorna och dikena.

 

Om detta inte gjorts riskerar fastighetsägaren en bomkörningskostnad i de fall där det är uppenbart att ägaren inte gjort vad den kunnat för att hålla väg och brunn fri från vegetation så att slambilen kommer fram utan att riskera skador.

 

Slambilen behöver fri bredd på 3 meter (3,5 meter i kurvorna) och fri höjd på 4 meter. Den ska ha en bärighet för att klara en fordonsvikt upp till 25 ton.

Tork-, våt-, tvättservetter, trasor, sanitetsartiklar och andra ej nedbrytbara produkter får inte spolas ner i avloppet eftersom det orsakar problem vid slamtömningen.

Vid extra tömning av slamavskiljare utanför den planerade turlistan tillkommer en tilläggsavgift.

Kontakt

Har du frågor når du oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0647-161 00 (kundtjänst)