Familjen Lindh

Deltagarna i vårt projekt ”Klimatsmarta familjer” drar nya lärdomar varje dag. Så här skrev Johanna Lindh på projektets Instagramkonto tidigare i vintras:

"Låt oss prata om plast och engångsprodukter. Det är tyvärr en av mina laster. Älskar plast. Har plastfolie runt min macka som jag har med mig till jobbet varje dag, och använder plastpåsar och plastfolie till mycket. Har tyvärr inte hittat nåt bra alternativ än förutom att återanvända brödpåsar och andra rena plastpåsar. Men mitt nyårslöfte ska bli att dra ner på alla dessa engångsprodukter och börja använda bivaxdukar istället. Har hört så mycket bra om det! Ska också köpa ett evighetskaffefilter till kaffebryggaren!" 

Sagt och gjort

För några dagar postade Johanna och familjen Lindh några nya bilder på Instagram. Bra jobbat!


"Nu har vi vi har bland annat införskaffat bivaxdukar som vi har runt osten i kylen och runt min frukostmacka till jobbet varje morgon!"


"Mitt nyårslöfte var att skära ner på plast och engångsprodukter. Jag räknade ut att jag använder ca 600 kaffefilter på ett år. Köpte därför ett evighetskaffefilter. Vad kan du dra ner på för mindre miljöpåverkan?"

Mer information

Läs mer om Klimatsmarta familjer i Åre kommun på Instagram under kontot @klimatsmarta_familjer. Du hittar också mer information om projektet på den här sidan.