Från hösten 2017 kommer våra återvinningscentraler endast ta emot genomskinliga säckar. Det gör vi för att minska andelen felsorterat avfall och skapa en bättre arbetsmiljö för vår personal.

Våra återvinningscentraler är välbesökta platser och varje vecka tar vi emot stora mängder avfall. Mycket avfall levereras i svarta eller färgade sopsäckar vilket ställer till en del problem. Merparten av avfallet är rätt sorterat. Men tyvärr händer det att vi hittar exempelvis elavfall, mediciner, färgburkar och oljefilter där det inte hör hemma.

Därför ska det avfall som lämnas på våra återvinningscentraler nu vara packat i genomskinliga sopsäckar. Eftersom personalen får en chans att se vad som finns i säckarna blir det lättare att förebygga att avfall hamnar fel.

Du som besöker oss och har packat ditt avfall i färgade sopsäckar ges möjlighet att sortera på plats. Vi har även informerat butiker som säljer svarta sopsäckar att de bör erbjuda genomskinliga sopsäckar i fortsättningen.

Genomskinliga säckar gäller även för grovsophämtningen.

Har du frågor och funderingar kontakta kundtjänst 0647-161 00 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..