Åre kommun är en av medarrangörerna och sponsorerna av Åre Sustainability Summit (ÅSS) som i år har temat människans basbehov, det vill säga hur vi äter, klär oss och bor. Arrangemanget pågår 22-23 september på Holiday club.

Utvecklar du en innovativ produkt eller tjänst som kan göra skillnad för vår livskvalitet eller vårt sätt att använda jordens resurser? Har produkten eller tjänsten stor potential att bli lönsam, men befinner sig nu i en tidig fas av utvecklingen?
 
Då har du chansen att bli ett av 10 bolag som får möjlighet att pitcha inför rutinerade investerare och expertis inom hållbara affärer och sälja in sin affärsidé. Vinnaren får 25 000 kronor i pris.
 
Nominera ditt bolag senast 30 juni. Här finns nomineringsformuläret.

I år är det 15 år sedan Åre kommun undertecknade Earth charter. Earth charter initierades ursprungligen av Sovietunionens tidigare president Michail Gorbatjov men idag är Earth charter en global rörelse som engagerar både organisationer och privatpersoner. Earth charter är en deklaration som består av fem grundläggande etiska principer vars syfte är att ställa om till ett mer hållbart, rättvist och fredligt samhälle.

Åre kommun har som enda kommunen i Sverige skrivit under Earth charter. Det vill vi uppmärksamma och därför samarbetar kommunen och Gröna korset (Green cross Sweden) kring ett antal programpunkter på ÅSS. ÅSS invigs av Katrin Wissing, ordförande samhällsbyggnadsnämnden, och Tonia Moya från Gröna korset. Roger Pontare och Ebbot Lundberg (från the Soundtrack of our lives) kommer att uppträda.

För mer information om ÅSS, gå in på www.aresustainabilitysummit.se

Läs mer om pdf Earth charter (105 KB)