Bild på Robert Brännström

I höstas blev det klart att Luleå tekniska universitet etablerar sig i Åre. Den 22 januari var det kursintroduktion för studenterna som ska läsa webbutveckling på Campus Åre LärCentrum de kommande veckorna.

Kursen handlar bland annat om att analysera och utforma webbsidor med fokus på användbarhet och design. Senare i vår kommer Luleå tekniska universitet även att erbjuda en fortsättningskurs i samma ämne. Utbildningen kommer att ske i nära samarbete med de IT- och startup-företag som finns kopplade till företagshubben House Be, som ligger vägg i vägg med Campus Åre LärCentrum.

– Det känns jättekul att vi har ett universitet som vågar satsa på utbildning här i Åre. Det har knappt gått ett år sedan vi tog en första kontakt med Luleå tekniska universitet och idag är det äntligen dags för den första föreläsningen, säger Kicki Eriksson, verksamhetschef på Campus Åre LärCentrum.

– Att förlägga en utbildning här i Åre går precis i linje med vår profil och det känns väldigt bra att vara här idag, säger Robert Brännström, universitetslektor på Luleå tekniska universitet.

Mer information

På den här sidan finns mer information om LTU:s utbildningar i Åre.