Bild alpina VM 2019

Den 4-17 februari arrangeras alpina VM i Åre. Vi finns givetvis på plats, du hittar mer information längre ner på den här sidan. Vi ses!

Läs mer om evenemanget på are2019.com.

 

Bild på Anja Skålén

Ser du någon med Årekommunmössa under VM är du i goda händer.

5-6 februari bjuder vi alla våra kommunbor på fri entré till VM-festen. Spana efter oss med Årekommunmössor vid ingången. Visar du upp ditt kommunkort för oss så får du din biljett. Så här gör du för att skaffa kommunkort om du inte redan har ett. För dig med liftkort fungerar det som biljett alla dagar.

 

Vi vill även att fler ska få upp ögonen för hur härligt det är att bo i vår kommun. Under VM kan du gärna lägga upp sköna bilder på Instagram med #flyttatillåre. 

Det är få barn och ungdomar (och vuxna för den delen) i kommunen som inte har kommit i kontakt med Åre kulturskola. Verksamheten pågår i kommunens samtliga skolor och eleverna får utöver att utvecklas i sång, dans och i olika instrument, även möjligheter att visa upp sina färdigheter inför publik. Det, om något, är utvecklande.

När VM-arrangören i höstas frågade om kulturskolan ville sätta upp en show under VM-veckorna blev svaret självklart ja.

 

Resultatet, showen ”This is us!” visas upp på Medals Plaza i centrala Åre onsdag 13/2 klockan 18.30.

 

Då sjunger, dansar och spelar sammanlagt 150 av kulturskolans lite äldre elever under den halvtimmeslånga showen. Musikaliskt bjuder ”This is us!” på allt från jämtländskt melodiskt vemod till rock, trampolinnummer och en storslagen Hollywoodavslutning.

Välkommen!