Annica Svärdby-Larsson

Många av oss står någon gång med en klump i halsen och ser när vår lilla älskling för första gången ger sig av med ryggsäcken packad. Skolstart. Annica arbetar som grundskollärare på Stamgärde skola i Undersåker och är en av dem som tar emot våra sjuåringar.

I ettan och i skolan i allmänhet, handlar mycket om att se och möta upp varje barn så att de känner att just de blir sedda samt att bygga upp relationen mellan lärare och individ och även relationerna i gruppen. Det är viktigt att möta varje barn där de är i till exempel matte och svenska men att göra det på ett lekfullt sätt så att man fångar barnen i stunden. I ettan vill man att barnen ska utveckla sin läsförmåga och försöker väcka det suget genom att locka in barnen i läsningens fantastiska värld.

Nya läroplanen handlar mycket om att stärka barnen i sina förmågor, till exempel i att kommunicera, analysera och reflektera över sitt eget lärande. Numera ställs större krav på tänkande och att kunna förklara. Svaret är inte allt utan vägen dit är grunden och har också betydelse.

Det går inte att ta miste på Annicas engagemang. Hon brinner för att jobba med barn och deras inlärning/utveckling och uppskattar att hon i sitt arbete får vara kreativ och flexibel. Grunden för all inlärning är en bra lärmiljö så det är viktigt att bygga band och visa ömsesidig respekt. Annicas mål är att ge sina elever den bästa möjliga starten på deras skolgång. Tydliga ramar, många kramar är Annicas ledord och vem behöver inte det?

Vi är cirka 1 000 tillsvidareanställda i Åre kommun med ca 200 olika titlar som alla arbetar för att Åre kommun ska vara en kommun där man vill leva och uppleva.


Läs om andra anställda