Charlie

Att flytta är ett stort steg, särskilt när man har familj, och det är mycket som ska falla på plats. För Charlie började det som ett skämt men sedan gick allt väldigt fort och nu har hon flyttat till vår kommun. Vilket vi är glada för.

Charlie arbetar som fritidshemsansvarig och fritidspedagog på Mörsils skola. Att vara fritidshemsansvarig innebär att utveckla verksamheten. Hon känner att allt verkligen har klaffat och att det är skönt att ha ett jobb där hon får använda sin fulla potential.

”De sociala processerna är mycket intressanta, det händer så mycket i till exempel grupprocessen. Att möta barnen utanför skolans krav och ramar är fint för det blir en annan social arena än skolans. Där har vi vår styrka och kan komplettera skolan på ett bra sätt” förklarar Charlie.

En viktig del är att lyfta fram den pedagogisk grunden som finns i all fritidsverksamhet. Eftersom fritidshemmen står under samma läroplan som skolan så finns det även där verksamhetsmål som ska uppnås. Ett ord som lek kan låta simpelt men är egentligen en stor möjlighet. I den kan man få med bland annat kommunikation, hänsyn, språk, frigörelse, identitet, trygghet, fantasi, ansvar, jämlikhet, rumsuppfattning, finmotorik om det finns en pedagogisk tanke bakom. Charlie lyfter fram att det finns bra lokala förutsättningar eftersom vi har så nära till natur och friluftsliv. Detta tar både skola och fritidshemmen tillvara på.

”Vi arbetar med förändring och det är det som driver mig. Det och mötet med barnen. Jag vill vara med och skapa förutsättningar för dessa framtidens individer som en gång kommer att ta över. Det finns normer och ramar för hur vi ska vara och det är viktigt att hjälpa barnen att vidga ramarna, att få alla att förstå att de passar in men på olika sätt” avslutar Charlie.