Kulturskolan ger barn och ungdomar möjlighet att både prova på och utöva estetiska färdigheter som sång, dans, musik, cirkus med mera. Kulturskolan finns både på skoltid och efter skoltid och nytt för i år är att de efter skoltid åker till olika orter i bygden för att ännu fler ska ha möjlighet att delta.

”Jag tycker att jag har världens bästa jobb, det har jag faktiskt. Jag får dela något lustfyllt med barnen och ungdomarna och den ena dagen är aldrig den andra lik” säger Eleanor entusiastiskt.

Det mest unika med Kulturskolans verksamhet är att lärandet faktiskt är lustfyllt. Bakom alla stunder av skratt, av att våga, att öva och åter öva, att ge och dela med sig finns en pedagogisk förankring samt mycket arbete och kunskap nedlagt. Eleanor resonerar kring hur hon och henne kollegor ofta blir en speciell sorts vuxen i barnens och ungdomarnas tillvaro, de kommer varandra nära. När det handlar om till exempel musik måste man helt enkelt öppna sig och bjuda på sig själv om det ska bli några toner alls.

Kulturskolan arbetar inte enbart med estetiska uttryck, det finns en större bredd än många tror. ”Kulturskolan hälsar på” stärker upp skolans verksamhet inom social träning. I mindre grupper hjälper pedagogerna från Kulturskolan till genom att stärka och lyfta elever som behöver synas. För alla ska ha en röst.

”Vi gör skillnad för barnen, det är häftigt att känna och få vara en del av” avslutar Eleanor.

Vi är cirka 1 000 tillsvidareanställda i Åre kommun med ca 200 olika titlar som alla arbetar för att Åre kommun ska vara en kommun där man vill leva och uppleva.